BOB BELAND – HAPPY CAMPER

Het was februari 2017 toen ik hier kennismaakte met de Amerikaanse folk- en indierockzanger en songschrijver Bob Beland uit Mar Vista nabij Los Angeles door middel van zijn toenmalige album “Left Of Center”. Blijkbaar heeft deze muzikant sinds zijn muzikale debuut in 1974 al een achttal platen op zijn conto staan en de hieronder wat toegelichte plaat “Happy Camper” is daarbij zijn meest recente verwezenlijking.

Er staan negen nieuwe eigen composities op deze plaat en net als bij zijn vorige albums speelde Bob Beland zelf ook de meeste instrumenten in tijdens de opname in zijn ‘home studio’. Toch zijn er ook een paar gastmuzikanten betrokken bij de opname van enkele van deze songs voor het bespelen van de basgitaar, keyboards, viool en pedal steelgitaar.

In een goede 40 minuten krijgen we de negen tracks te horen en vijf van de nummers sluiten pas na 5 minuten af. Vocaal vinden wij hem eerlijkheidshalve niet zo geweldig sterk presteren maar de kwaliteit van de songs mag er daarentegen zeker wel zijn. Dat geldt om te beginnen voor de openingstrack “Honey In The Hive” en ook voor het daaropvolgende rockende “Something/Anything?”. Ook heel beluisteringswaardig is het op de bijgevoegde audiovideo te horen nummer “Underneath The Sweeping Sky” naast het aan werk van Tom Petty herinnerende “Pal O’Mine”.

De albumtiteltrack “Happy Camper” is een akoestische pianoballad die door Bob Beland helemaal aan het einde van deze plaat werd geplaatst. De thema’s van deze liedjes handelen over zijn ervaringen, herinneringen en belevenissen sinds zijn verhuis met ouders, vijf broers en één zus naar Californië in 1967, eerst naar San Francisco en daarna in 1974 naar Los Angeles.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Wrong Way Works

video